Oulun kaupunginhallitutus käsitteli Hietasaaren Loistokarin luonnonsuojelualueen perustamisesitystä kokouksessaan 15.2. Olimme todella hämmästyneitä, kun kh:n niukka enemmistö (kesk. , kok ja per.) tyrmäsi esityksen äänin 7-6.  Tämä kertoo yhteisestä arvomaailmasta! Vihreät, vasemmistoliitto ja demarit olivat päätösesityksen kannalla.

Kaupunginhallituksen vihreät jäsenet Jaana Isohätälä ja Latekoe Lawson Hellu jättivät seuraavan eriävän mielipiteen: ”Loistokarin luonnonsuojelualueen perustaminen on hyvin valmisteltu ja perusteltu. Suojelualueen perustaminen ei estä uuden uimarannan perustamista muualle. Suojelualue turvaa Oulun kaupungin luontokohteiden monimuotoisuutta ja se olisi houkutteleva käyntikohde Hietasaareen,, jota haluamme kehittää luonnonläheisenä elämysten saarena kaupunkilaisille ja matkailijoille.”. Mielestämme kyseinen enemmistö on moneen kertaan osittanut, että he eivät ymmärrä lähiluonnon ja sen monimuotoisuuden merkitystä. Oululaisten kannalta se on erittäin valitettavaa .

Muuten sama poppoo vastusti lähes loppuun asti Sanginjoen luonnonsuojelualuetta, josta tullenee pian kaikkien oululaisten ja suomalaisten kansallispuisto.

 

Latekoe Lawson Hellu kaupunginhallituksen jäsen vihr., kunnallisvaaliehdokas

Veikko Ervasti kaupunginhallituksen varajäsen vihr.

 

Julkaistu Forum24:ssä 24.2.2021