Valtuustoaloite 16.4.2018

Koulujen lakkauttamispäätösten seuranta

Oulussa on lakkautettu viime vuosina useita kouluja. Käsittääksemme tehtyjen lakkauttamispäätösten seurantaa ei ole suoritettu. Esitämme, että selvitetään viiden viime vuoden aikana lakkautettujen koulujen todelliset  seurausvaikutukset. Tarkastellaan, mitä päättäjille esitettiin lakkauttamisen perusteiksi: taloudelliset vaikutukset, rakennuksen kunto, jäikö rakennus kaupungin haltuun ja mitä mahdollisia kustannusvaikutuksia siitä edelleen on, tuliko kuljetuskustannuksia, lämmityskustannuksia, lakkauttamisen seurausvaikutukset paikallisille asukkaille ym. (yhteisötoiminta, virkistäytyminen …). Mikä oli lakkauttamisen ”saldo” = yhteenveto kerrotuista säästöistä ja menoista.

Esittämämme selvitys antaisi arvokasta tietoa päätöksenteon pohjaksi.

Latekoe Lawson Hellu (vihr.)