Mikko lähdössä kotiin Inkooseen.

Lauantaina pidettiin maahanmuuttajatapahtuma Oulussa. Paikalla olisi voinut olla enemmänkin väkeä mutta muuten tilaisuus oli varsin onnistunut. Tapahtumassa kuultiin afrikkalaista rumpumusiikkia ja Inkoosta asti paikalle oli saapunut kertomaan omista mielenkiintoisista kokemuksistaan Mikko Pantzar. Erittäin asiantuntevasti Pohjois-Pohjanmaan maahanmuuttajien tilanteesta kertoi Kajaanin maahanmuuttajapalveluiden johtaja Marja Lähde.

Keskustelussa nousi esille mm. maahanmuuttajien vaikea työllisyystilanne, johon ei aina täällä suorittu koulutus ja kielikurssitkaan tuo helpotusta. Monet maahanmuuttajat muuttavatkin täältä pohjoisesta etelään työn toivossa. Samoin puhututti se, etteivät turvapaikanhakijat voi tehdä töitä. Kuitenkin työn tekeminen olisi kaikille paljon mielekkäämpää kuin kotona makaaminen.

 

Suurkiitokset kaikille paikalla olleille!