img_1757.JPG

Pääsin osallistumaan maaliskuun lopussa Euroopan Vihreiden puoluekokouksen eli kongressiin Brysselissä. Paikalla oli noin 1000 vihreää kaikkialta Euroopasta. Suomesta osallistujia oli n. 30, puolueen työntekijöitä, eurovaaliehdokkaita ja muita asioista kiinnostuneita. Kongressin yhteyteen oli järjestetty Vihreiden eurovaaliehdokkaille tutustumis-/koulutustilaisuus eurovaaleja ajatellen.

 img_1743.JPG

Kongressi oli koko Euroopan yhteinen vaalikampanjan avaustilaisuus, jossa hyväksyttiin Euroopan vihreiden eurovaaliohjelma, manifesti, jota myös Euroopan New Green Dealiksi kutsuttiin.  Manifestin keskeisiä asioita olivat: investointien lisääminen koulutukseen ja tutkimukseen, työntekijöiden oikeuksien vahvistaminen, köyhyyden poistaminen, reilun kaupan edistäminen, ihmisoikeuksien puolustaminen torjumalla rikollisuutta, maahanmuuton näkeminen mahdollisuutena ei uhkana, turvapaikanhakijoiden suojelu sekä EU:n päätöksenteon läpinäkyvyyden lisääminen.

 

Koko matkan ja kongressin antiin olin erittäin tyytyväinen. Oli hienoa päästä tapaamaan vihreitä politiikkoja sekä Suomesta että Euroopasta ja eurooppalaisten johtavien vihreiden poliitikkojen puheita oli hienoa kuunnella.  Matka nosti sopivasti vaalitunnelmaa ylös.


Latekoe ja EU:n Vihreän parlamenttiryhmän puheenjohtaja Daniel Cohn-Bendit

img_1767.JPG