Palasin juuri matkalta entisestä kotimaastani. Siellä sain kuulla sukulaisilta ja tuttavilta taas kerran monenlaisia tarinoita siitä, kuinka pienistäkin varomattomista väärässä paikassa ääneenlausutuista poliittisista mielipiteistä on voinut joutua useiksi vuoksiksi vankilaan.
 

Olen saanut nyt muutamien vuosien ajan seurata läheltä suomalaisen demokratian toimimista. Ensin osallistuin kunnallisvaaleihin. Niiden vaalien seurauksena olen sitten toiminut kunnanvaltuustossa ja sivistyslautakunnassa. Nyt viimeisin on tämä eduskuntavaaliehdokkuus.  Hienoa, että täällä Suomessa kuka tahansa kuten esimerkiksi minä muualta tulleena voin osallistua täällä monella tavalla poliittiseen toimintaan.
 

Erityisen hienolta tuntui toimia vaalivirkailijana presidentinvaaleissa. Ihmiset tulivat äänestämään vapaaehtoisesti, ilman sotilaiden uhkailua vaalipaikoilla. Vaalin tulos oli todellinen eivätkä häviäjätkään voineet syyttää vaalivilppiä. Täällä Suomessa saamme olla ylpeitä siitä, että meillä on toimiva demokratia, kunhan ihmiset sitten muistaisivat myös käydä äänestämässä…