Ehdolla hiippakuntavaltuustoon numerolla 55

Olen ”Elävä seurakunta – Lähellä ihmistä” valitsijayhdistyksen ehdokas numerolla 55 Oulun hiippakunnan hiippakuntavaltuustoon. ”Elävä seurakunta – Lähellä ihmistä” on kaikille avoin, kansankirkon hengessä toimiva poliittisista puolueista ja herätysliikkeistä riippumaton seurakuntalaisten valitsijayhdistys.

Olen tällä hetkellä Oulun evlut srk:n yhteisen kirkkovaltuuston varajäsen. Edellisellä kaudella toimin seurakuntayhtymän kiinteistötoimen johtokunnan varajäsenenä ja hautaustoimen tilat selvitystyöryhmän jäsenenä.

Hiippakunnan tasolla tehdään tärkeää työtä kirkossa mutta joskus tuntuu, että se työ jää hieman etäiseksi tavalliselle seurakuntalaiselle. Siksi haluaisin olla tuomassa hiippakunnassa tehtävää työtä tunnetummaksi. Työn tunnettavuutta voitaisiin lisätä mm. viestintää parantamalla. Myös vähemmistöjen aseman parantaminen on tärkeää.

Vaalipäivä on 11.2.2020. Maallikkoedustajien vaalissa äänioikeutettuja ovat kirkkovaltuustojen, seurakuntaneuvostojen ja yhteisten kirkkovaltuustojen maallikkojäsenet.